لوگو آرال گام

شرایط اقامت در ترکیه

اقامت image 15

امروزه همه افراد نیازمند تغییر در زندگی خود هستند. گاهی از افراد این تغییر را با مهاجرت به یک کشور جدید و اقامت در آن انجام می‌دهند. امروزه نیز دلایل بسیاری برای مهاجرت افراد وجود دارد که یکی از آن‌ها تنوع طلبی است. کشور ترکیه، یکی از مقاصد پر طرفدار مهاجرتی در ایران است. بسیاری از افراد عقیده دارند این کشور به دلیل همسایگی با ایران و نزدیکی سنت و فرهنگ‌هایش به کشور عزیزمان در بین مهاجران معروف است. در این مقاله، قصد داریم درمورد مهاجرت و شرایط اقامت در ترکیه صحبت کنیم پس ادامه این مطلب را از دست ندهید.

کشور ترکیه

کشور ترکیه با نام رسمی جمهوری ترکیه در شرق کشور عزیزمان، ایران قرار دارد. مردم این کشور به زبان ترکی که زبانی رایج در بین کشورهای آسیایی است، صحبت می‌کنند. بخشی از این کشور در قاره اروپا و بخش کثیری از آن در قاره آسیا قرار دارد. به همین دلیل است که بیشتر جمعیت این کشور مسلمان و مسیحی هستند. همچنین این کشور به دلیل جاذبه‌های گردشگری زیبا و دیدنی معروف است. از جمله شهرهای بزرگ و دیدنی کشور ترکیه می‌توان به استانبول، ازمیر، بورسا، آدانا و آنکارا اشاره کرد.

کیلیمیک ترکیه

در زبان ترکی معنی کیلیمیک، هویت است پس در واقع منظورمان از کیلیمیک ترکیه، دریافت کارت شناسایی و هویتی ترکیه یعنی پاسپورت شهروندی ترکیه است. پاسپورت شهروندی ترکیه وقتی برای شما صادر می‌شود که در ترکیه اقامت داشته باشید. در ادامه راه‌های اقامت در ترکیه را شرح می‌دهیم.

کیملیک

انواع روش‌های مهاجرت و شرایط اقامت در ترکیه

شما به روش‌های زیر می‌توانید برای مهاحرت به کشور ترکیه اقدام کنید:

در ادامه هر کدام از این ویزاها را مفصلا توضیح می‌دهیم:

ویزای توریستی-گردشگری

در این نوع ویزا که مدت زمانی حدود یک الی دو ماه دارد شما تنها می‌توانید برای مسافرت و بازدید از جاذبه‌های کشور ترکیه آن را اخذ نمایید اما برخی از افراد به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی و سیاسی پس از پایان مدت زمان ویزای توریستی از برگشت به کشور خودشان امتناع می‌کنند و درخواست پناهندگی‌ می‌دهند. در این صورت تنها در حالتی شانس تایید درخواست پناهندگی را دارند که بتوانند مدارک معتبر و رسمی را درباره دلیل پناهندگی خود ارائه دهند.

ویزای تحصیلی

در این نوع ویزا، متقاضیان در یکی از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا درخواست پذیرش به یکی از دانشگاه‌های کشور ترکیه می‌دهند و در صورت تایید درخواست می‌توانند برای اخذ ویزای تحصیلی به سفارت خانه کشور ترکیه مراجعه کنند.

ویزای کاری

در ویزای کاری باید یک شغل مناسب با توجه به رزومه کاری و تحصیلی خود پیدا کنید و سپس پس از این که با استخدام شما موافقت شد باید از کارفرمای خود بخواهید که یک دعوت نامه به کشور ترکیه برای شما ارسال کند. پس از آن باید به سفارت خانه مراجعه کنید و با تکمیل فرم‌های مربوطه برای اخذ ویزای کاری اقدام کنید.

ویزای تجاری و سرمایه گذاری:

قبل از اقدام برای اخذ این ویزا باید توجه داشته باشید که برای سرمایه گذاری در کشور ترکیه باید یک ضمانت نامه مالی برای تایید تمکن مالی خود به سفارت خانه بدهید.

شرایط اقامت ترکیه در سفارت خانه ترکیه

مدارک مورد نیاز برای مراجعه به سفارت خانه:

  • شناسنامه به همراه ترجمه رسمی
  • کارت ملی به همراه ترجمه رسمی
  • پاسپورت دارای اعتبار حداقل شش ماه به همراه ترجمه رسمی
  • هشت عکس پاسپورتی رنگی یا غیر رنگی به اندازه سه در چهار
  • مدارک تحصیلی خود به همراه ترجمه رسمی ( مدارک دیپلم و فوق دیپلم خود به همراه آخرین مدرک مقطع تحصیلی دانشگاهی بعلاوه ریز نمرات آن‌ها)
  • ضمانت نامه مالی یا تمکن مالی
  • گواهی سلامت پزشکی
  • برگه پذیرش تحصیلی یا دعوتنامه کاری
  • فرم تکمیل شده ثبت نام در دانشگاه
  • فرم تکمیل شده سفارت خانه ترکیه
  • رسید پرداخت هزینه اخذ ویزا

مراحل اخذ اقامت ترکیه:

پس از اخذ ویزای کشور ترکیه در سفارت خانه و سفر به کشور ترکیه باید بدانید که اگر برای ویزای تحصیلی اقدام کردید، به مدت زمان تحصیل مقطع دانشگاهی خود ویزای اقامتی موقت دریافت می‌کنید اما به یاد داشته باشید که باید سال به سال آن را تمدید کنید. پس از اتمام تحصیل خود نیز به مدت 3 سال فرصت دارید که کاری مطابق رشته تحصیلی خود پیدا کنید و در غیر این صورت دیپورت می‌شوید. برای اقامت کاری و تجاری نیز باید مراحل زیر را انجام دهید:

تکمیل فرم راندو

برای تکمیل فرم راندو باید به سایت e-ikamet.goc.gov.tr مراجعه کنید و اطلاعات مربوطه را با دقت کافی پر کنید. به یاد داشته باشید که اگر برای ویزای توریستی-گردشگری به قصد پناهندگی ترکیه اقدام می‌کنید، نباید فرم‌های مربوط به شغل را تکمیل کنید چراکه قانون ترکیه به شما اجازه کار نمی‌دهد. تنها در صورتی می‌توانید اطلاعات مربوط به شغل را تکمیل کنید که اجازه کار کشور ترکیه را دریافت کرده باشید.

رسمی کردن اجاره نامه

حتما این را می‌دانید که برای دریافت اجازه اقامت باید خانه‌ای را اجاره کنید یا بخرید. در این صورت حتما باید اجاره نامه یا سند خانه خود را به یکی از دفاتر رسمی ترکیه برده و اصطلاحا نوترش کنید.

خرید بیمه درمانی

در فرم راندو اطلاعاتی را مبنی بر بیمه درمانی باید تکمیل کنید و در همان جا نیز می‌توانید یکی از بیمه‌های درمانی ترکیه را برای خود و خانوادتان تهیه کنید.

اخذ نومارتاژ

برای دریافت نومارتاژ باید به شهرداری محل اقامت خود در ترکیه مراجعه کنید. لازم به ذکر است که هر یک اعضای خانواده باید یک نومارتاژ داشته باشد.

دریافت کد مالیاتی

شما باید پیش از مصاحبه به اداره مالیاتی کشور ترکیه مراجعه کنید و یک کد مالیاتی برای خود دریافت کنید.

مصاحبه اقامتی کشور ترکیه:

ابتدا باید به اداره مهاجرتی کشور ترکیه مراجعه کنید و درخواست تعیین وقت مصاحبه بدهید سپس باید منتظر بمانید تا زمان مصاحبه‌تان برایتان پیامک داده شود. اکنون باید در موعد مصاحبه به همراه تمامی مدارک خود که در پیش‌تر اشاره کردیم به اداره مهاجرتی مراجعه کنید.

پس از درخواست اقامت و انجام مصاحبه باید طی 10 الی 15 روز کاری مدارک خود را به اداره مهاجرتی تحویل دهید و سپس 10 روز دیگر منتظر بمانید تا در صورت تایید کارت اقامتی شما صادر شود. توجه داشته باشید که اگر به هر دلیلی اجازه اقامت شما در خاک کشور ترکیه رد شود باید طی ده روز این کشور را ترک کنید و بنا به دلیل رد درخواست شما ممکن است تقریبا تا 6 سال بعد نتوانید برای اخذ اقامت ترکیه اقدام کنید.

مصاحبه شرایط اقامت ترکیه

جمع بندی:

کشور ترکیه یکی از کشورهایی است که امروزه بسیار در بین مهاجران محبوب است. یکی از دلایل محبوبیت آن شرایط آسان مهاجرتی در این کشور است. همچنین باید به یاد داشته باشید که کشور ترکیه جزو کشورهای درحال توسعه در قاره آسیاست که از نظر گردشگری و سرمایه گذاری هر ساله تعداد بسیار زیادی از افراد را می‌پذیرد. در این مقاله سعی کردیم به شرایط اقامت در کشور ترکیه و چگونگی اخذ آن صحبت کنیم پس امیدواریم از مطالعه این مقاله اطلاعات مفیدی را کسب کرده باشید.

اشتراک گذاری
چقدر این پست برایتان مفید بود؟
1
2
3
4
5
اولین کسی باشید که به این پست رأی میدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *