درست است که ایرانیها برای ورود به خاک ترکیه نیاز به ویزا ندارند. اما این ویزا صرفا برای بازدید و گردش در ترکیه به مدت 90 روز بوده و برای اقامت بیشتر از 90 روز و یا شرکت در سمینارها، کنفرانسها، نمایشگاهها، تحصیل در مدارس و دانشگاههای ترکیه، کار، ثبت شرکت و سرمایه گذاری در ترکیه نیاز به اخذ ویزای ترکیه است. تا انتها همراه ما باشید تا شرایط، مراحل، مدارک، هزینهها و انواع ویزای ترکیه آشنا شوید.
شرایط کلی دریافت ویزای ترکیه
پیش از سفر و مهاجرت به ترکیه بایستی حتما قوانین ویزای ترکیه برای ایرانیان را بدانید. چرا که قوانین و شرایط انواع ویزای ترکیه متفاوت است. پس مهم است که برای چه نوع ویزایی اقدام میکنید. ویزای تحصیلی ترکیه، ویزای توریستی ترکیه و ویزای کار ترکیه از جمله ویزاهای پرطرفدار و پر تقاضا کشور ترکیه هستند.
اتباع ایرانی برای ورود به ترکیه نیاز به ویزا ندارند. اما توجه داشته باشید که اگر برای هدف خاصی قصد مهاجرت و ورود به ترکیه را دارید بایستی ویزای ترکیه را تهیه کنید. برای مثال برای تحصیل و انجام معاملات تجاری در این کشور همانند ثبت شرکت در ترکیه، خرید ملک در ترکیه، کار و غیره بایستی برای اخذ ویزا اقدام کنید. البته این ویزاها نیز مدت زمان اعتبار خاصی دارند و پس از آن بایستی تمدید شوند.
انواع ویزای ترکیه
1- ویزای توریستی و تجاری
الف) بازدید توریستی
ب) یکبار ترانزیت
ج) دو بار ترانزیت
د) جلسه یا نشست بازرگانی و تجاری
ه) کنفرانس / سمینار / نشست
و) فستیوال / نمایشگاه / همایش
ز) فعالیت ورزشی
ح) فعالیت فرهنگی هنری
ط) بازدید رسمی
ی) بازدید از جمهوری ترک قبرس شمالی
2- ویزای رسمی
الف) برای انجام یک کار خاص و تعیین شده
ب) سفیر یا نماینده رسمی
3- انواع ویزای تحصیلی ترکیه
الف) ویزای کارآموزی
ب) کارآموزی ERASMUS
ج) کارآموزی AISEC
د) دوره زبان ترکی
ه) با هدف گذراندن دورههای آموزشی متفرقه
و) با هدف تحصیلی و آموزشی
ز) تحصیل در جمهوری ترک قبرس شمالی
4- ویزای کاری ترکیه
الف) با هدف استخدام
ب) با هدف تدریس در ترکیه
ج) ورزشکار منتخب
د) هنرمندان منتخب
ه) نیروهای کار منطقه آزاد
و) خبرنگاران منتخب
ز) مونتاژکار و تعمیرکار
5- سایر ویزاهای ترکیه
الف) ویزای کاوش باستان شناسی، اکتشاف
ج) ویزای راهنمای تور
د) ویزای درمان پزشکی
ه) ویزای همراه
ز) ویزای باربری
ح) ویزای دریایی
ویزای تحصیلی ترکیه
تحصیل در ترکیه در سالهای اخیر بسیار مورد توجه و علاقه دانشجویان و خانوادههای ایرانی قرار گرفته است. خب چرا که نه کشور ترکیه هم آموزشهای با کیفیتی در سطح جهانی ارائه می دهد و هم هزینه تحصیل در آن مقرونبهصرفه است. در ضمن یکی از ویژگیهای حائز اهمیت تحصیل در کشور ترکیه عدم وجود شرایط سنی و گپ تحصیلی است.
همچنین خبر خوب برای علاقهمندان به تحصیل پزشکی در ترکیه و البته رشتههای مهندسی این است که اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه آسان بوده و چندان مشکل نیست. از طرفی از آنجایی که ایرانیان برای ورود و بازدید از کشور ترکیه تا 90 روز نیاز به اخذ ویزا و در نتیجه پرداخت هزینههای ویزا ندارند، رفتوآمد برای خود دانشجو و خانواده او نیاز راحت و کم خرج خواهد بود. چرا که هزینه تهیه بلیط نسبت به سفر به کشورهای اروپایی و آمریکایی بسیار پایین و مقرونبهصرفه است.
بیشتر بخوانید: پیشنهاد میکنم مقاله اقامت توریستی ترکیه را مطالعه کنید.
مراحل اخذ ویزای تحصیلی ترکیه چیست؟
در ادامه 5 مرحله اخذ ویزای تحصیلی ترکیه بیان شده است.
1- شما پیش از شروع مرحل اخذ ویزا، پیشتر بایستی از یکی از مدارس یا موسسات آموزش عالی ترکیه پذیرش گرفته باشید. به عیارتی دیگر باید نامه پذیرش را برای شروع مراحل اخذ ویزا در دست داشته باشید.
2- دومین گام این است که از کنسولگری ترکیه وقت ملاقات بگیرید.
3- مدارک مورد نیاز را آماده نموده و پرونده ویزای تحصیلی خود را تشکیل دهید.
4- در این مرحله شما باید منتظر بررسی درخواست ویزای خود باشید تا ویزای شما تعیین وضعیت گردد.
5- در صورت تایید و پذیرفته شدن درخواست ویزای شما بایستی برای اخذ مجوز اقامت موقت و ورود به ترکیه اقدام کنید.
شرایط دریافت ویزای تحصیلی ترکیه چیست؟
خب مراحل اخذ ویزای تحصیلی یا دانشجویی را متوجه شدید، حالا بیایید شرایط آن را هم یه مروری بکنیم. همانطور که در بالا هم به عنوان اولین گام به آن اشاره شد باید نامه پذیرش از دانشگاه گرفته باشید. سپس مدارکی نظیر پاسپورت معتبر که اعتبار کافی هم داشته باشد، بیمه مسافرتی برای پوشش شما در مدت اقامتتان، مدارک تمکن مالی یا در صورت اخذ بورسیه تحصیلی مدارکی که حاوی اطلاعات مبلغ بورسیه و مدت اعطای آن است را بایستی ارائه کنید.
بیشتر بخوانید: پیشنهاد میکنم خواندن مقاله بورسیه تحصیلی ترکیه و لیست رشتههای بورسیه ترکیه را از دست ندهید.
به طور کلی کنید که توانایی پوشش هزینههای تحصیل و هزینههای زندگی را دارید. یا اینکه بورسیه شما چه میزان از هزینههای زندگی و تحصیل شما را پوشش میدهد. یکی از مدارک دیگری که بایستی ارائه کنید این است که در مدت اقامت خود در کجا سکونت خواهید داشت. اسنادی نظیر گواهی اسکان در خوابگاه دانشحویی، اجارهنامه یا دعوتنامهای از آشناهای خود ارائه نمایید.
هزینه اخذ ویزای تحصیلی ترکیه چقدر است؟
هزینه ویزای ترکیه بر اساس اینکه چند بار به ترکیه ورود خواهید نمود متفاوت است. یعنی اینکه ویزای ترکیه بصورت یکبار ورود، دوبار ورود و چند بار ورود صادر میشود و طبیعتا هزینه آنها نیز متفاوت خواهد بود. هزینه ویزای یکبار ورود یا سینگل اینتری 55 یورو، هزینه ویزای دوبار ورود یا دابل اینتری 110 یورو و هزینه ویزای چندبار ورود یا مولتیپل اینتری 180 یورو است.
همچنین فراموش نکنید که ویزا آخرین مرحله نیست و باید مجوز اقامت موقت که هزینه آن 110 لیر ترکیه است را پرداخت کنید. متقاضی برای ماه اول اقامت خود 25 دلار و به ازای هر ماه اقامت موظف به پرداخت 5 دلار کارمزد است.
مراحل و شرایط اخذ ویزای کار ترکیه چیست؟
فقط مدارک تحصیلی معتبر دانشگاههای ترکیه نیست که دانشجویان ایرانی را مجذوب خود نموده است. بستر کار برای نیروهای کار خارجی در ترکیه نیز فراهم است. به طور مفصل در مقاله کار در ترکیه و البته حقوق قانون کار ترکیه برای اتباع خارجی به موضوع کار در این کشور پرداخته شده است. پیشنهاد میکنم این مقالات را برای اطلاعات بیشتر خود مطالعه کنید.اگر هم راه سریعتری میخواهید برای اطلاعات بیشتر و برآورد شرایط خود توصیه میکنم که با موسسه مهاجرتی آرالگام تماس بگیرید و با مشاوران ما گفتگو کنید.
ویزاهای کاری متفاوتی برای اتباع خارجی وجود دارد. یعنی باید مشخص کنید که هدف شما ورود به کدام بازار کار و حوزه کاری در ترکیه است. چرا که اساتید و افراد آکادمیک، ورزشکاران، هنرمندان، خبرنگاران نیروهای کار منطقه آزاد و یا استخدام در شرکتهای خاص مستلزم دریافت ویزای کاری مخصوص به خود است.
مراحل اخذ ویزای کار ترکیه نیز همانند مراحل ویزای تحصیلی است، اما با این تفاوت که بایستی جاب آفر داشته باشید. یعنی اینکه باید از کارفرما نامه اشتغال در ترکیه را دریافت نمایید و سپس برای مابقی مراحل اقدام کنید.
پس اگر نامه اشتغال یا قرارداد کاری از یک کارفرمای ترک را دارید تعلل نکنید و سایر مدارک مورد نیاز را آماده کنید. داشتن پاسپورت معتیر با اعتبار کافی، پر کردن فرم درخواست ویزای کار، مدارک بیمه درمانی، گواهی عدم سابقه کیفری، مدارک تحصیلی، مدارک اثبات تمکن مالی برای پوشش هزینههای معیشت در ترکیه، مدرک محل اقامت شما در ترکیه و در نهایت بلیط برگشت را بایستی آماده کنید.
برای در این میان سردرگرم نشوید و خدایی نکرده از رسیدن به هدف خود جا نمانید، پیشنهاد میکنم از افراد متخصص و مجربی که در این زمینه دانش و آگاهی لازم را دارند کمک بگیرید. چرا که شما باید مطمئن شوید که در مسیر درست گام برمیدارید و به نتیجه مطلوب نیز خواهید رسید.
هزینه اخذ ویزای کار ترکیه چقدر است؟
هزینههای ویزای ترکیه همانطور که در بالا بیان شد بر اساس تعداد دفعات ورود به خاک ترکیه تعیین میشود. هزینه اقامت موقت نیز همان است. اما هزینه اخذ مجوز کار بر اساس اعتبار آن یعنی مدت اقامت شما در ترکیه تعیین میگردد.
· هزینه اجازه اقامت موقت به مدت حداکثر 1 سال 119 یورو است.
· هزینه مجوز کار 2 ساله 238 یورو و هزینه مجوز کار 3 ساله 357 یور است.
· هزینه اجازه کار دائم در ترکیه 189 یورو و هزینه اجازه کار دائم اما مستقل 1189 یور است.
سخن پایانی
کشور ترکیه با توجه به موقعیت جغرافیایی که نسبت به ایران دارد و با توجه به اینکه از آن همیشه به عنوان پلی بین آسیا و اروپا یاد میشود و در واقع بستری برای رشد افراد و ورود به کشورهای اروپایی و آمریکا است، برای مهاجرت ما ایرانیها مقصد مناسبی است. چرا که هزینهها نیز نسبتا مقرونبهصرفه است.
کشور ترکیه در سالهای اخیر تلاش نموده است تا فضا را برای ورود مهاجران باز کند. بطوریکه شاهد افزایش سرمایهگذاری در ترکیه، خرید ملک، مهاجرت کاری، مهاجرت تحصیلی و غیره بودهایم. مهارت تصمیم مهمی در زندگی شماست و بهتر از متخصصان این حوزه کمک بخواهید. ما در موسسه مهاجرتی آرال گام با یک تیم پشتیبانی قوی مطابق با شرایط هر متقاضی مشاوره میدهیم و آن ها به مسیر درست هدایت میکنیم. پس با پر کردن فرم مشاوره رایگان و یا تماس با دفتر ما اراتباطتان را حفظ کنید.
باعرض سلام و خسته نباشید ..با ازدواج در ترکیه نام خانوادگی خانم به نام خانوادگی آقا تغییر میکنه؟؟؟؟آیا با اینکار روند صدور ویزا به مشکل نخوره ؟؟؟
سلام
نخیر در دفترچه ازدواج به نام و نام حانوادگی خود شخص است.