آیا میدانید انواع ثبت شرکت در استانبول چیست؟ آیا می دانید سرمایهگذاری در استانبول چه مزایایی دارد؟ برای تاسیس شرکت در استانبول چه مدارکی لازم است؟ و هزینه ثبت شرکت در شهر استانبول چقدر است و قوانین آن چیست؟
شکی نیست که افزایش رقابت بینالمللی در جهان نقش مهمی در تصمیمگیری برای تاسیس شرکتها و سرمایهگذاریهای خارجی دارد. در این راستا کشور ترکیه برای تاسیس شرکتها، سرمایهگذاری و پیگیری جهانی شدن و طرحهای قانونی بسیار مناسب است.
سرمایهگذاری همیشه یک کسب و کار پر ریسک و مهم بوده است. اما اگر نوبت به ثبت شرکت در کشوری دیگر برسد، قطعا ارزش آن را دارد که همه مسائل و هزینهها را با دقت در نظر بگیرید.
تشکیل و ثبت شرکت در استانبول
در عصر جهانی، شرکتها تمایل دارند ساختار سرمایه خود را در محور سرمایه، اطلاعات و فناوری تجدیدنظر کنند. شکی نیست که انطباق با رقابت فزاینده بینالمللی در دنیای بدون مرز نقش مهمی در تصمیمگیری برای ایجاد تجارت و مشارکت در خارج از کشور ایفا میکند.
در این چشمانداز، ترکیه مجموعهای از ابتکارات حقوقی و سیاسی را توسعه میدهد که تلاشهای بینالمللی و جهانیسازی شرکتهایی را که به دنبال مهاجرت به ترکیه هستند تشویق میکند. این مقاله با تمرکز بر رویههای معمولی برای تاسیس انواع شرکتهای خارجی، فرایند تاسیس شرکت خارجی در ترکیه را توضیح میدهد.
مزایای ثبت شرکت در استانبول
- شما نیازی به داشتن شریک ترک ندارید و میتوانید 100% سهام شرکت خود را داشته باشید.
- از طریق ترکیه با بازارهای جهانی ارتباط برقرار میکنید.
- ایران و ترکیه روابط تجاری بسیار خوبی دارند.
- هزینه ثبت شرکت و نگهداری در ترکیه نسبت به سایر کشورها بسیار کمتر است.
- هزینه زندگی در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار کمتر است.
- مالیات در ترکیه به هزینه درآمد شما بستگی دارد.
- مراحل ثبت شرکت در ترکیه طولانی نیست.
انواع تاسیس شرکت در استانبول
برای ثبت شرکت در استانبول راه های مختلفی وجود دارد که ادامه به آن پرداخته شده است.
شرکت های سهامی
سرمایه شرکت سهامی به سهام تقسیم شده بین صاحبان سهام تقسیم میشود. مسئولیت صاحبان سهام محدود به درصد سهام آنها از سرمایه شرکت پذیرفته شده به عنوان شرکای سهامی است. تعداد شرکای موسس باید حداقل 5 شخص حقیقی یا حقوقی (شخصیت حقوقی) با سرمایه حداقل 50000 لیر ترکیه / معادل تقریبا 9000 دلار باشد.
شرکت های سرمایه گذاری مشترک
این نوع شرکت برای فعالیت تجاری و با نام تجاری خاص تاسیس شده و مسئولیت کلیه سهامداران محدود است. بدون حداقل سرمایه لازم، همه سهامداران باید اشخاص حقیقی باشند و حقوق و تعهدات سهامداران در اساسنامه تعریف شده است.
شرکت های با مسئولیت محدود
شرکتهای با مسئولیت محدود یکی دیگر از راههای سرمایه گذاری در ترکیه است. نوع معمول شرکتها برای صاحبان بنگاههای کوچک و متوسط، تاسیس یک شرکت محدود است که متشکل از حداقل یک سهامدار و حداکثر پنجاه سهامدار باشد. هزینه ثبت شرکت در استانبول از این نوع بسیار قابلقبول است.
حداقل سرمایه این شرکت 10 هزار لیر ترکیه/معادل آن کمتر از 2000 دلار آمریکا هست. اما اگر دو سهامدار باشند حداقل سرمایه برای آنها باید 12500 لیر ترکیه باشد.
شرکت های دارای قانون خاص/مسئولیت نامحدود
به دلیل متفاوت بودن شرایط و تفاوت مرجع اداری که برای صدور پروانه شرکت به آن سپرده شده است، مجوز با مشخصات ویژه برای چنین شرکتهایی صادر میشود. آنها شامل بانکها، موسسات مالی خصوصی، شرکتهای بیمه، شرکتهای لیزینگ مالی، شرکتهای وصول بدهی، شرکتهای هلدینگ و شرکتهای ارزی هستند.
مراحل ثبت شرکت در استانبول چیست؟
قبل از شروع تاسیس شرکت در استانبول باید نوع شرکتی که باید تاسیس شود مشخص شود. همانگونه که اشاره شد، قوانین ترکیه اجازه تاسیس 4 نوع شرکت در ترکیه را میدهد. نوع شرکتی که تاسیس میکنید با توجه به اندازه شرکت و سرمایه به شرح زیر تعیین میشود:
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت سهامی
- شرکت مسئولیت نامحدود
- سرمایهگذاری مشترک
اول: مدارک مورد نیاز در هنگام تاسیس شرکت در استانبول
همانند هر شرکتی، برای ثبت شرکت در استانبول باید نام تجاری، حوزه فعالیت، دفتر مرکزی، مدیر/نماینده، سرمایه و سهام شرکت مشخص شود.
افتتاح حساب بانکی بر اساس شناسه مالیاتی احتمالی و واریز 1/4 (25%) سرمایه جدید مشارکت (بسته به نوع و میزان سرمایه شرکت) در این حساب الزامی است. همچنین لازم است رونوشت محضری اسناد شرکت در سامانه مرکزی ثبت و به همراه مدارک زیر به اداره ثبت تجارت مربوطه درخواست شود:
- درخواست ثبتنام اتاق بازرگانی؛
- فرم بیانیه تاسیس،
- اساسنامه به تایید سردفتر اسناد رسمی؛
- اگر شریک خارجی شخص حقیقی باشد، ترجمه محضری پاسپورت و شماره مالیات احتمالی؛
- اگر شریک خارجی یک شخص حقوقی باشد؛ ترجمه محضری گواهی فعالیت و گواهی ثبت که توسط اتاق صنعت یا بازرگانی که شرکت در آن به ثبت رسیده است یا توسط دادگاههای مجاز که توسط کنسولگری ترکیه تایید شده یا تایید شده است؛
- وکالتنامه محضری و ترجمه شده به شخص حقیقی که تشریفات تاسیس را انجام خواهد داد؛
- بیانیه امضا مسئولین شرکت تحت عناوین شرکت که به تایید سردفتر رسیده باشد (درخواست ثبت)؛
- مهر و امضای رسیدهای بانکی در صورت جمعآوری؛
- فیش بانکی مهر و امضا شده مبنی بر واریز چهار در ده هزار سرمایه به حساب سازمان رقابت؛
- بیانیه ثبت اتاق بازرگانی.
همانطور که در این مرحله از ثبت شرکت در استانبول مشاهده میکنید، از آنجایی که اصل مدارک ارائه شده برای اشخاص حقیقی تبعه کشورهای خارجی و اشخاص حقوقی مقیم این کشورها در خارج از کشور تنظیم میشود، این مدارک باید به صورت آپستیل شده باشد. همچنین ترجمه آنها به تایید سازمان مربوطه برسد. کنسولگری یا دفتر اسناد رسمی برای شرکای شرکتی که شهروند ترکیه نیستند، شماره مالیات احتمالی باید از اداره مالیات گرفته شود.
دوم: انتخاب دفتر مرکزی هنگام تاسیس شرکت در ترکیه
قانون کشور ترکیه میگوید که هر شرکتی باید دارای دفتر مرکزی باشد و در این مورد دو گزینه وجود دارد:
گزینه اول: مقر واقعی
مقر واقعی یک محل از قبل موجود است که فرد اجاره میکند و فعالیتهای خود را به طور معمول انجام میدهد. میانگین هزینه آن از 1500 تا 2000 لیر در ماه است. عیب این مقر شرکت این است که ابتدا باید 2000 لیر برای اجاره ماه اول، 4000 لیر به عنوان ضمانت دفتر و 2000 لیر برای دلال یا دفتر املاک پرداخت کنید. بنابراین، شما باید در ابتدای پروژه خود حدود 8000 لیر ترکیه بپردازید.
گزینه دوم: ستاد مجازی
دفتر مرکزی مجازی یک دفتر مرکزی موجود است، اعم از دفتر یا مغازه، و دفتر یا شرکت شما در این مکان ثبت شده است که مقر واقعی دولت است، اما برای شما جعلی است، یعنی نمیتوانید از این دفتر برای حمل استفاده کنید. خارج از فعالیت شما، این آدرس فقط برای شرکت شما است و 100٪ قانونی است.
سوم: سرمایه شرکت
سرمایه مهمترین نکته در فرایند ثبت شرکت در ترکیه است. زیرا قانون ترکیه حداقل سرمایه را 10 هزار لیر ترکیه تعیین میکند. اما این نوع سرمایه هیچ امتیازی به شما نمیدهد، زیرا قوانین ترکیه با شرکت مطابق با سرمایه آن رفتار میکند. بنابراین توصیه میکنیم حداقل سرمایه 100 هزار لیر ترکیه باشد. این دستور به شما امتیازات زیر را میدهد:
- اخذ مجوز کار یا اقامت؛
- امکان پیوستن به سازمانهای تجاری ترکیه؛
- امکان بستن قراردادهای بزرگ با واردات و صادرات کالا به روشی سادهتر.
تبصره: واریز سرمایه در مرحله تاسیس در بانک الزامی نیست، مشروط بر اینکه مبلغ آن قبل از درخواست مجوز کار/اقامت یا ظرف 24 ماه (دو سال) از تاریخ تاسیس واریز شده باشد.
شرکت های مشمول تاییدیه وزارت
انواع شرکتهای سهامی زیر قبل از ثبت شرکت در استانبول یا اصلاح اساسنامه خود، مشمول مجوز قبلی وزارتخانه میباشند.
- بانکها؛
- شرکتهای لیزینگ مالی؛
- شرکتهای فاکتورینگ؛
- شرکت خدمات کارت و تامین مالی مصرفکننده؛
- شرکتهای مدیریت دارایی؛
- شرکتهای بیمه؛
- شرکت سهامی که در قالب هلدینگ تاسیس شده است؛
- شرکتهای عامل صرافی؛
- شرکتهایی که با انبارهای عمومی سروکار دارند؛
- شرکتهای فعال در زمینه انبارداری مجاز محصولات کشاورزی؛
- شرکتهای بورس کالا؛
- شرکتهای حسابرسی مستقل؛
- شرکتهای نظارتی؛
- شرکتهای مدیر منطقه توسعه فناوری؛
- شرکتهایی که منطقه آزاد تجاری را تاسیس و راهاندازی میکنند.
هزینه های جاری تاسیس شرکت در استانبول
برخی از هزینههای جاری ثبت شرکت در استانبول عبارتاند از:
- حقالزحمه حسابدار (حقوق رسمی ماهانه حسابدار 400 لیر به بالا)
- پاداش به کارکنان (اختیاری، اما پرداخت بهتر برای وام شرکت در آینده)
- هزینه اجاره فضای اداری
- حقوق کارکنان و هزینههای بیمه اعضای شرکت
- هزینههای مربوط به برق، تلفن، آب و اینترنت
- اگر محل کار اجاره است، 23% مالیات بر اجاره (توقف)
- مخارج دفاتر رسمی و پلمپ آن در دارایی (تقریبا 1000 لیر در سال)
- مالیات بر درآمد (معادل 18 درصد سود خالص شرکت)
نکاتی در مورد تاسیس شرکت در استانبول
- هر فرد خارجی میتواند در استانبول شرکت تاسیس کند و مدیر آن باشد، اما تنها پس از اخذ مجوز کار.
- هر خارجی میتواند مالک تمام سهام شرکت باشد یعنی 100 درصد سهام به نام او باشد.
- اساسنامه باید برای ثبت شرکت در استانبول تنظیم و به تصویب دفتر اسناد رسمی برسد. همچنین اساسنامه باید به ضمیمه آدرس شرکت باشد و پس از آن حداقل یک چهارم سرمایه به حساب شرکت واریز شود. اساسنامه شرکت باید حداکثر ظرف مدت دو هفته از تاریخ تصویب نزد موسسه اسناد رسمی دو نسخه مصدق به اداره ثبت اسناد و املاک ارائه شود.
- کلیه اوراق مربوط به شرکت باید در همان روز ثبت شرکت در دفتر نوتر ثبت و گواهی شود تا اوراق برای همه آنها تاریخ یکسانی داشته باشد.
- اساسنامه شرکت به صورت عمومی در روزنامه رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک ترکیه منتشر شده است.
- گواهی مالیاتی Vergi Levhasi معمولا در دفتر مدیریت یا در مکانهای مشخص در شرکت نصب میشود.
- یکی از وظایف اداره ثبت اسناد و املاک ترکیه اطلاعرسانی به وزارت کار و تامین اجتماعی در ترکیه از تاسیس شرکت است. موسس شرکت ملزم به ثبتنام کلیه کارکنان شرکت خود از جمله مدیران شرکت در وزارت کار می باشد.
- بیمه: قانون ترکیه موسسان شرکتها را موظف میکند که همه کارکنان شرکت را در بیمههای اجتماعی و بازنشستگی ثبت کنند. یعنی شرکت باید حق بیمههای مربوط به بیمه را بهطور منظم برای هر کارگر در شرکت بپردازد. در صورت تاخیر در پرداخت مبالغ بیمه بیش از سررسید آنها جریمههایی اعمال میشود.
سخن آخر
در این مقاله به بررسی ثبت شرکت در استانبول پرداختیم. همچنین انواع تاسیس شرکت در ترکیه و مراحل و مدارک لازم برای این منظور را بررسی کردیم.
شما برای راهاندازی هر کسب و کار و فعالیت اقتصادی که ممکن است از افتتاح مغازه تا یک شرکت تجاری را شامل شود، به ثبت شرکت نیاز دارید. در واقع هر خارجی در این کشور برای راهاندازی کسب و کار نیاز به ثبتنام در ترکیه دارد. تاسیس شرکت در ترکیه میتواند یک اقدام پرسود باشد و فرد از این طریق درآمد خوبی کسب کند.
اگر به دنبال راهاندازی یک کسب و کار جدید هستید، ترکیه بستر مناسبی برای شما خواهد بود. موسسه حقوقی آرال گام یکی از موسسات پیشرو در ارائه خدمات تاسیس شرکت در ترکیه است. برای ثبت شرکت در استانبول میتوانید با مشاوران این موسسه در ارتباط باشید.
دیدگاهتان را بنویسید