موسسه مهاجرت به ترکیه آرال‌ گام

راهنمای کامل دریافت انواع ویزای ترکیه

مهاجرت اخذ ویزای ترکیه

ویزای ترکیه چیست و چگونه می‌توان آن را دریافت کرد؟ ترکیه جزو کشورهایی است که ایرانیان می‌توانند بدون داشتن ویزا به آن مسافرت کنند. اما برای اهدافی مثل مهاجرت تحصیلی و کاری نیاز به ویزاهای مخصوص به خود دارید. برخی از کاربردی‌ترین ویزاهای ترکیه عبارتند از ویزای کاری، ویزای تحصیلی، ویزای توریستی و ویزای اقامت.

در این مقاله می‌خواهیم به نحوه دریافت ویزای ترکیه، شرایط و مدارک مورد نیاز برای دریافت انواع مختلف ویزاها و جزئیات مهم دیگر صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

بررسی انواع ویزای ترکیه

ویزاهای مهم ترکیه عبارتند از ویزای توریستی – تجاری، ویزای تحصیلی، ویزای کاری و ویزای اقامت که برخی از آن‌ها خود شامل انواع مختلف ویزا می‌شوند. برای دریافت هر کدام از این ویزاها شرایط و مدارک مختلفی نیاز است که در ادامه به‌طور کامل شرح می‌دهیم.

ویزای تحصیلی ترکیه

در سال‌های اخیر ترکیه برای رشته‌های پزشکی و نیز رشته‌های مرتبط با مد و فشن، سرمایه‌گذاری زیادی کرده و از همین‌رو متقاضیان تحصیل در این رشته‌‎ها برای ترکیه افزایش یافته است. همچنین تحصیل در مدارس این کشور، رایگان است.

اخذ ویزای تحصیلی ترکیه برای افراد بین 6 تا 18 سال که به زبان ترکی مسلط هستند، ممکن است. ویزای تحصیلی ترکیه با اهداف مختلفی صادر می‌شود که برخی از رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • دوره‌های آموزشی زبان ترکی
  • دوره‌های آموزشی متفرقه
  • تحصیل در جمهوری ترکی قبرس شمالی
  • تحصیل در دانشگاه‌ها و مدارس ترکیه
  • ویزای کارآموزی
  • کارآموزی آراسموس
  • کارآموزی AISEC

علاقمندان به تحصیل در ترکیه با هر یک از اهداف فوق، باید مدارک خود را تهیه نموده و به سفارت ترکیه مراجعه کنند.

ویزای کاری ترکیه

میزان تقاضا برای مهاجرت کاری به ترکیه علیرغم نرخ بیکاری بالایی که دارد، کم نیست. برای دریافت ویزای کاری حتما باید از سوی یک کارفرمای ترک، دعوت‌نامه داشته باشید. کارفرما رزومه متقاضی را بررسی کرده و سوابق کاری او را به سازمان تامین اجتماعی برای تایید ارسال می‌کند. مدت زمان صدور این تاییدیه معمولا تا یک ماه است و پس از آن تقریبا 6 ماه به متقاضی فرصت داده می‌شود تا با ویزای کاری خود مهاجرت کند.

ویزای کاری ترکیه نیز انواع مختلفی دارد:

  • ویزای کاری با مدت محدود: در صورت داشتن این نوع ویزای کاری، فرد می‌تواند تا 1 سال برای کارفرما کار کند. پس از پایان مدت اعتبار ویزای کاری، امکان تمدید آن تا 2 سال وجود دارد. زمانی که مدت اعتبار ویزا به 5 سال برسد دیگر نیاز به تمدید نیست و فرد می‌تواند اقامت دائم بگیرد.
  • ویزای کاری نامحدود: این ویزا به افرادی تعلق می‌گیرد که 8 سال در ترکیه زندگی کرده‌اند.
  • ویزای کاری مستقل: این ویزا برای کارآفرینان و افرادی که قصد ثبت شرکت و یا سرمایه‌گذاری دارند، مناسب است.

ویزای اقامت ترکیه

می‌دانید که ایرانیان می‌توانند تا 90 روز بدون ویزا در کشور ترکیه بمانند. اما در صورت نیاز به اقامت حتی یک روز بیشتر از این بازه زمانی، نیاز به ویزای اقامت دارند. بنابراین برای دریافت این ویزا حداقل از 2 ماه قبل، درخواست خود را به سفارت اعلام کنید.

دریافت ویزای ترکیه با اقامت

افرادی که مهاجرت به ترکیه را با ویزای اقامت انجام دهند، اجازه اشتغال در این کشور ندارند. بنابراین باید ثابت کنند که در مدت سکونت خود در این کشور، از لحاظ مالی توانایی لازم را دارند.

ویزای تجاری ترکیه

ویزای تجاری همانند ویزای توریستی است و ایرانیان برای مدت بیشتر از 90 روز به آن نیاز دارند. ویزای تجاری برای افرادی مناسب است که با هدف شرکت در جلسات، کنفرانس و سخنرانی‌ها به ترکیه مسافرت می‌کنند.

ویزاهای خاص برای رفتن به ترکیه

علاوه بر انواع ویزاهای ترکیه مذکور، برخی ویزاهای دیگر هستند که به‌عنوان ویزای خاص شناخته می‌شوند:

  • ویزای همراه که برای همسر و فرزندان کمتر از 18 سال است. و این ویزا تنها به همسر و فرزندان فردی تعلق می‌گیرد که خود ویزای تحصیلی، کاری یا سرمایه‌گذاری دارند.
  • ویزای فیلم یا مستندسازی که صدور آن نیاز به مجوز وزارت فرهنگ و گردشگری، اداره کل سینما و استانداری مربوطه در ترکیه دارد.
  • ویزای ترانزیت که اعتبار یک‌ساله داشته و امکان چندبار ورود را فراهم می‌کند.
  • ویزای درمان یا پزشکی که برای ایرانیان نیاز نیست.
  • ویزای روزنامه‌نگاری برای افرادی که قصد دارند برای همیشه در ترکیه کار کنند، نیاز نیست اما اگر روزنامه‌نگار از تبعه کشورهایی باشد که برای ورود به ترکیه نیاز به ویزا دارد، باید ویزای توریستی اخذ کند.
  • ویزای نماینده اجرایی تورها که برای دریافت آن باید به نمایندگی اداره مهاجرت استانی ترکیه، برای اخذ اقامت ترکیه مراجعه کرد افراد دارای این ویزا تا 8 ماه نیاز به اخذ مجوز کار ندارند.

شرایط دریافت ویزای ترکیه

در حال حاضر، ترکیه از 78 کشور در سراسر جهان که ایران هم یکی از آن‌ها است، ویزا نمی‌خواهد؛ اما تنها برای 90 روز. برای اقامت بیشتر از آن همه افراد بسته به نیاز و هدفشان از مهاجرت به ترکیه، باید نسبت به اخذ ویزای مربوطه اقدام نمایند. شرایط لازم برای دریافت برخی از انواع ویزاها متفاوت است که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم.

شرایط دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

برای تحصیل در مقطع لیسانس مدرک دیپلم و تسلط به زبان انگلیسی لازم است. افراد با این شرایط در صورت کسب نمره بالا در آزمون ورودی دانشگاه‌ها، شامل بورسیه هم می‌شوند.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد این کشور نیازمند مدرک لیسانس و تسلط بر بان انگلیسی است. بورسیه کارشناسی ارشد هم مانند لیسانس نیازمند پذیرش با نمره بالا در آزمون ورودی و نیز داشتن معدل بالا است.

برای تحصیل در مقطع دکترا داشتن مدرک کارشناسی ارشد، مدرک زبان و نیز انجام دادن پژوهش و تحقیق و مقاله از الزامات است. بورسیه مقطع دکترا تنها به دانشجویان نخبه و موفق تعلق می‌گیرد.

همچنین افرادی که به صورت تحصیلی به ترکیه مهاجرت می‌کنند، مجاز به کار تمام‌وقت نیستند. از همین رو باید گواهی ارائه دهند که نشان از تمکن مالی آن‌ها برای تمام طول تحصیل باشد.

داشتن ملکی برای سکونت، چه خریده باشید یه اجاره کرده باشید، برای دریافت ویزای تحصیلی لازم است.

شرایط دریافت ویزای کاری در ترکیه

برای اخذ ویزای کاری نیاز به دعوت‌نامه کارفرمای ترک دارید. در این دعوت‌نامه، باید کاملا واضح در مورد جایگاه شغلی، میزان حقوق دریافتی و نیز مدت اعتبار قرارداد صحبت شده باشد. به‌علاوه اینکه باید فرم درخواست ویزای کاری را تکمیل نمایید.

شرایط دریافت ویزای کاری

همچنین برای اخذ ویزای کاری ترکیه باید به نهادهای این کشور ثابت کنید که درآمد یا تمکن مالی شما برای مدت اقامتتان کافی است. این میزان از طرف ترکیه حداقل 50 یورو تعیین شده است.

داشتن ملک خریداری شده یا استیجاری یکی دیگر از شرایط لازم برای دریافت ویزای کاری ترکیه است.

مدارک موردنیاز برای دریافت ویزا

برای اینکه مراحل دریافت ویزای ترکیه برای شما بدون هیچ مشکلی سپری شود، بهتر است مدارک خود را تمام و کمال آماده کرده و حداقل 2 ماه پیش از موعد مورد نظر اقدام نمایید.

در ادامه لیست مدارک مهمی که برای انواع ویزای ترکیه لازم است را بیان می‌کنیم:

  • پاسپورت دارای اعتبار
  • تکمیل فرم درخواست ویزا از سایت visa.gov.tr
  • انگشت‌نگاری
  • قطعه عکس پاسپورتی
  • داشتن بیمه
  • سند ازدواج
  • مدارک مربوط به بلیط رفت و برگشت و رزرو هتل (ویزای توریستی – تجاری)
  • گواهی تمکن مالی (ویزای تحصیلی، کاری، اقامت)
  • دعوت‌نامه کارفرما (ویزای کاری)
  • نامه پذیرش دانشگاه (ویزای تحصیلی)
  • رضایت‌نامه پدر و مادر برای افراد زیر 18 سال
  • گواهی سلامت جسمی (ویزای تحصیلی)
  • گواهی پرداخت شهریه (ویزای تحصیلی)
  • گواهی داشتن محل سکونت
  • گواهی عدم سوءپیشینه (ویزای کاری)
  • مدارک تحصیلی و ریزنمرات همراه با ترجمه (ویزای کاری)
  • رزومه و سوابق کاری (ویزای کاری)

مراحل اخذ ویزای ترکیه

برای دریافت ویزای ترکیه ابتدا باید هدف خود را تعیین کنید و با توجه به آن در زمان مناسب درخواست اخذ ویزای خود را ثبت کنید. درخواست خود را به سفارت یا کنسولگری ترکیه ارائه داده و منتظر زمان مصاحبه باشید. تایید درخواست ویزای ترکیه مدتی پس از انجام شدن مصاحبه و ارائه مدارک اعلام می‌شود.

راهنمای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

برای دریافت ویزای تحصیلی در ترکیه باید مراحل زیر طی شود:

  1. اخذ پذیرش از یک موسسه آموزشی یا دانشگاه معتبر: پس از اخذ پذیرش، اگر شرایط شما با موسسه یا دانشگاه مربوطه سازگاری داشته باشد، تاییدیه‌ای از طرف دانشگاه در قالب نامه صادی می‌شود که بتوانید مراحل مهاجرت تحصیلی خود را آغاز نمایید.
  2. گرفتن وقت ملاقات از سفارت یا کنسولگری ترکیه: قبل از هر چیز باید پرونده ویزای تحصیلی خود را تشکیل دهید. به همین خاطر باید به‌صورت آنلاین از سفارت یا کنسولگری نزدیک به محل سکونتتان وقت مراجعه حضوری بگیرید.
  3. ارائه مدارک: زمانی که به سفارت یا اداره کنسولگری ترکیه در کشور، مراجعه می‌کنید باید مدارک لازم برای ویزای تحصیلی ترکیه را به همراه فرم‌های تکمیل‌شده ارائه دهید. پس از این مرحله، پرونده شما جهت تایید و بررسی وارد مراحل اداری می‌شود.
  4. تعیین وضعیت درخواست اخذ ویزا: معمولا بررسی پرونده‌های مربوط به ویزای تحصیلی ترکیه بین 3 الی 15 روز طول می‌کشد. در این مدت امکان پیگیری روند از سایت کنسولگری فراهم است. در نهایت پس از مدت مذکور نتیجه نهایی اعلام شده و در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، ویزای تحصیلی برای شما صادر می‌شود.
  5. اخذ مجوز اقامت موقت: پس از ورود به ترکیه با ویزای تحصیلی حداکثر 30 روز فرصت دارید تا با ثبت‌نام در شعب خارجی دپارتمان پلیس محلی، درخواست خود را مبنی بر مجوز اقامت موقت اعلام کنید. در صورت تایید درخواست، می‌توانید به مدت مشخصی در ترکیه اقامت داشته و بدون محدودیت از این کشور ورود و خروج کنید.

راهنمای دریافت ویزای کاری ترکیه

مراحل دریافت ویزای کاری ترکیه شباهت زیادی به ویزای تحصیلی دارد. اما در برخی مراحل تفاوت‌هایی دارد.

راهنمای دریافت ویزای کاری

  1. یافتن شغل در ترکیه: اولین قدم برای دریافت ویزای کاری پیدا کردن شغل متناسب با شرایط خود در ترکیه است. در انتخاب کارفرما دقت کنید که اعتبار لازم و توانایی ارائه مدارک لازم به اداره کار و خدمات اجتماعی ترکیه (MLSS) را داشته باشد.
  2. دریافت دعوت‌نامه کاری: پس از یافتن شغل مناسب، کارفرما باید دعوت‌نامه مربوطه را برایتان ارسال کند تا مراحل مهاجرت کاری را آغاز نمایید.
  3. تعیین وقت ملاقات از سفارت یا کنسولگری ترکیه: به منظور تشکیل پرونده ویزای کاری باید به‌صورت آنلاین از سفارت یا کنسولگری نزدیک به محل سکونتتان وقت ملاقات حضوری بگیرید.
  4. تکمیل پرونده و ارائه مدارک: برای تکمیل پرونده حداقل 2 ماه یپش از زمان مهاجرت به سفارت مراجعه نمایید و مدارک کامل اعم از پاسپورت، دعوت‌نامه کارفرما و فرم تشکیل پرونده را تحویل دهید. همچنین کارفرما نیز باید حداکثر 10 روز پس از تشکیل پرونده، مدارک لازم را به وزارت کار و خدمات اجتماعی ترکیه ارسال نماید. لیست مدارک ارسالی توسط این وزارت در سایت قرار گرفته و پس از تکمیل فرم‌های مربوطه و ارائه مدارک لازم، بررسی پرونده آغاز می‌شود.
  5. انتظار برای تعیین وضعیت درخواست ویزای کاری: پس از مراحل فوق، بررسی مجوز کار و درخواست ویزای کاری همزمان آغاز می‌شود. فرآیند بررسی حداکثر 90 روز به طول می‌انجامد. در صورت تایید درخواست ویزای کاری، هزینه بررسی‌های انجام‌شده از شما دریافت می‌گردد. پس از آن ویزای کاری شما صادر می‌شود.
  6. دریافت مجوز اقامت موقت: پس از ورود به ترکیه با ویزای کاری هم نیاز به ثبت درخواست اقامت موقت در شعب خارجی دپارتمان پلیس محلی دارید. در واقع کار کردن در ترکیه بدون ویزای کاری، مجوز اشتغال و اقامت موقت، ممکن نیست.

هزینه ویزای ترکیه چقدر است؟

هزینه ویزای ترکیه هر سال اعلام می‌شود اما طبق آخرین تغییرات، این هزینه‌ها به شرح زیر است:

  • هزینه دریافت ویزای الکترونیکی: 14 الی 71 یورو
  • ویزای لیبل‌دار یک بار ورود: 55 یورو
  • ویزای لیبل‌دار دو بار ورود: 110 یورو
  • ویزای لیبل‌دار چند بار ورود: 180 یورو
  • هزینه صدور کارت مجوز اقامت موقت: 110 لیر (ماه اول اقامت 25 دلار و هر ماه اقامت بیشتر 5 دلار کارمزد)

هزینه اخذ مجوز کار در ترکیه

علاوه بر هزینه ویزای ورودی، افرادی که درخواست ویزای کاری دارند، باید برای دریافت مجوز کار نیز هزینه‌هایی پرداخت نمایند.

  • مجوز کار 1 ساله: 119 یورو
  • مجوز کار 2 ساله: 238 یورو
  • مجوز کار 3 ساله: 357 یورو
  • مجوز کار دائمی: 1189 یورو
  • مجوز کار مستقل: 1189 یورو
  • کارمزد کاغذ هر یک از مجوزها: 14 یورو

سفارت ترکیه در ایران و کنسولگری‌ها

ویزاهای ترکیه به دو صورت لیبل‌دار و الکترونیکی صادر می‌شود. ویزای الکترونیکی از طریق سایت E-VISA قابل دریافت است اما برای دریافت ویزای رسمی یا همان لیبل‌دار باید به سفارت ترکیه مراجعه کرد. اعتبار هر ویزا هم بین 3 الی 6 ماه می‌باشد.

سفارت کشور ترکیه در ایران

ویزای الکترونیکی تنها برای سفر و تجارت کاربرد دارد و کافی‌ست 2 روز قبل از موعد سفر وارد سایت شده و مراحل لازم برای ثبت درخواست ویزا را تکمیل نمایید. به محض ورود به این سایت ایمیلی برایتان ارسال می‌شود که با تایید آن لینک پرداخت هزینه برایتان باز شده و پس از پرداخت، می‌توانید ویزای خود را چاپ کنید.

اما برای اخذ ویزای کاری، تحصیلی و مهاجرت باید به سفارت ترکیه مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم، نسبت به دریافت ویزا اقدام نمایید. از همین رو مشخصات چند سفارت و کنسولگری ترکیه در ایران را برایتان لیست کرده‌ایم که می‌توانید به آن‌ها مراجعه نمایید.

سفارت ترکیه در تهران و کنسولگری‌های آن در شهرهای مشهد، تبریز و ارومیه مستقر است:

  • سفارت ترکیه تهران با نشانی وبسایت Tehran.emb.mfa.gov.tr واقع در تهران، خیابان فردوسی، پلاک 337 – شماره تماس: 02135951100 و نمابر 33117928
  • کنسولگری ترکیه در مشهد با نشانی وبسایت meshed.bk.mfa.gov.tr واقع در مشهد، بلوار سجاد، خیابان گلایل، پلاک ۴۵ – شماره تماس: 05137645150 و نمابر 37620031
  • کنسولگری ترکیه در تبریز با نشانی وبسایت tebriz.bk.mfa.gov.tr واقع در تبریز، کوی ولیعصر، خیابان فروغی، فلکه همافر، کوچه فرهنگیان، پلاک ۸ – شماره تماس: 0413371882 و نمابر 33324907
  • کنسولگری ترکیه در ارومیه با نشانی وبسایت urumiye.bk.mfa.gov.tr واقع در ارومیه، خیابان شهید دکتر بهشتی، پلاک ۳۰ – شماره تماس: 04433478770 و نمابر 33469595

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم به انواع ویزای ترکیه و شرایط و مدارک لازم برای هر یک از آن‌ها بپردازیم. همچنین در مورد مراحل دریافت ویزای ترکیه و میزان هزینه لازم بر آن صحبت کردیم. اگر همچنان سوالی در مورد ویزای ترکیه ذهنتان ر مشغول کرده است می‌توانید با آرال گام به عنوان مشاور مهاجرتی ترکیه در میان بگذارید.

اشتراک گذاری
How useful was this post for you?
1
2
3
4
5
5 از 5 از 7 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *