موسسه مهاجرت به ترکیه آرال‌ گام

آزمون YÖS

تحصیل آزمون YÖS

امروزه به علت وجود سیستم آموزشی با کیفیت بالا و شهریه نسبتا مناسب در بسیاری از رشته ها طرفداران بسیاری را از سراسر جهان به ادامه تحصیل در رشته موردنظرشان در کشور ترکیه ترغیب کرده است. نکته حائز اهمیت آن است که کلیه دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی در یکی از مراکز آموزشی کشور ترکیه هستند، لازم است که در نوعی از آزمون ورودی به نام آزمون YÖS شرکت کنند.

آزمون YÖS نوعی از آزمون ورودی دانشگاهی است که برای دانشجویان بین المللی که مایل به ثبت نام و تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی در موسسات آموزش عالی و دانشگاه های دولتی کشور ترکیه هستند، طراحی شده است. تا قبل از سال2010 کلیه سوالات آزمون YÖS توسط مرکز انتخاب و سنجش علمی دانشجویان به نام (ÖSYM) تهیه و برگزار می­شد اما از سال 2011 تاکنون برگزاری این آزمون به هر دانشگاه سپرده شده است و هر دانشگاه اجرای آزمون YÖS مربوط به خود را برعهده دارد. حدودا تاکنون 9200 داوطلب از کشورهای مختلف در آزمون YÖS شرکت کرده اند. در این مقاله به معرفی آزمون YÖS و جزییات مربوط به آن خواهیم پرداخت.

رشته های موردنیاز به شرکت در آزمون YÖS

هرساله لیست رشته هایی که می­توان با آزمون YÖS مطالعه کرد، توسط خود دانشگاه ها منتشر می­شود اما عموما کلیه متقاضیان رشته های پزشکی(به زبان ترکی و یا انگلیسی)، دندانپزشکی، مدیریت کسب و کار، حقوق، اقتصاد

الکتروانسفالوگرافی، روانشناسی، معماری و دامپزشکی پیش از شرکت در برنامه های دانشگاهی مستلزم به شرکت در این آزمون و کسب حداقل نمره لازم از طرف دانشگاه مربوطه هستند.

آزمون YÖS

بنابراین با شرکت در آزمون YÖS می­توانید برای بسیاری از رشته ها در دانشگاه های خصوصی و دولتی ترکیه درخواست دهید. با این وجود، توجه به این نکته ضروری است که برخی از دانشگاه ها در زمینه هنرهای تجسمی و موسیقی آزمون دیگری نیز که به اصطلاح “آزمون استعدادهای ویژه” است را نیز برگزار می­کنند. همچنین برای درخواست در آکادمی های نظامی و پلیس، متقاضیان باید شرایط ویژه این آکادمی ها را نیز داشته باشند. نتایج امتحانات توسط خود دانشگاه­ها اعلام می­شود.

کلیات و مواد آموزشی آزمون YÖS

همانطور که قبلا اشاره شد، آزمون YÖS امتحان پذیرش برای دانشجویان خارجی (غیر ترک) است که دارای مدرک تحصیلی متوسطه و مایل به ثبت نام در دانشگاه های ترکیه هستند.

در سال 1981، وزارت آموزش عالی ترکیه مقرر کرد که دانشجویان خارجی ای که مایل به ثبت نام در دانشگاه های ترکیه هستند باید در آزمون YÖS شرکت کنند تا بتوانند به دانشگاه های ترکیه که اولین دوره آن در سال 1981 تحت نظارت وزارت ترکیه بود، وارد شده و در آن مشغول به تحصیل شوند. وزارت آموزش عالی و نظارت دانشگاهی برگزاری این آزمون را تا سال 2010 ادامه داد. در سال 2011 ، وزارت آموزش عالی ترکیه تصمیم گرفت نظارت این آزمون را به خود دانشگاه­ های ترکیه واگذار کند، به طوری که هر دانشگاه آزمون YÖS خود را برگزار کرده و ظرفیت متقاضیان را تعیین کند. سوالات و زمان بندی برگزاری آزمون نیز مطابق میل خود دانشگاه­ها بود.

بنابراین از سال 2011 تاکنون، کلیه پروسه نظارت بر سوالات آزمون YÖS توسط خود دانشگاه های برگزار کننده آن است و این سوالات برای همه دانشگاه ها استاندارد شده هستند. هر دانشجو برای پذیرش در هر دانشگاه لازم است آزمون YÖS. مربوط به همان دانشگاه را شرکت کرده و نمره لازم در آن را کسب کند. بسیاری از دانشگاه های ترکیه از فرد متقاضی می­خواهند که در آزمون YÖS یا SAT شرکت کند تا سنجش دانش وی انجام شده و افراد دارای دانش مناسب و کافی وارد این دانشگاه ها شوند.

بنابراین آزمون YÖS آزمون ورودی مخصوص دانشجویان بین المللی به دانشگاه های ترکیه است. این امتحان به دانشجویان اجازه می­دهد تا با بدست آوردن نمره مناسب در این آزمون در رشته هایی مانند پزشکی، حقوق، روانشناسی، داروسازی، مهندسی مکانیک و معماری را در کشور ترکیه مطالعه کنند.

همانطوری که قبلا اشاره شد از سال 2011 تاکنون هر دانشگاه آزمون YÖS مربوط به خود را برگزار می­کند. در بیشتر موارد، آزمون YÖS شامل 80 سوال بوده و بیش از 45 سوال از کل سوالات امتحان، شامل سوالات توانایی عمومی و بررسی میزان هوش و معمولا 35 سوال باقی مانده از ریاضی است. می­توان مباحث ریاضیاتی را که در امتحان YÖS مورد سوال قرار می­گیرد را با سوالات ریاضی پایه دهم دبیرستان ایران مقایسه کرد.

در آزمون YÖS دو بخش به عنوان آزمون مهارت­های یادگیری پایه و آزمون ترکی وجود دارد. سوالات بخش آزمون مهارت­های پایه به 2 زبان انگلیسی و ترکی هستند. نمره آزمون ترکی به این علت طراحی شده است که دانشگاه دریابد که آیا داوطلب بعنوان دانشجوی بین المللی در صورت تمایل به مطالعه برنامه به زبان ترکی نیاز به گذراندن دوره زبان دارد یا خیر.

بطور کلی آزمون YÖS شامل سه بخش اصلی است:

1- آزمون مربوط به سنجش مهارت های اولیه IQ

2- آزمون مربوط به سنجش دانش ریاضیات جبری

3- آزمون ریاضی مهندسی

برخی از دانشگاه­ها ممکن است در همان روز برگزاری آزمون، امتحان سنجش دانش زبان ترکی نیز از شما بگیرند، در این صورت دانشجو هنگام ثبت نام در دانشگاه، از دادن آزمون زبان ترکی معاف می­شود. برخی از دانشگاه های دیگر ممکن است به موضوعات امتحانی مواردی نظیر سوالاتی از دروس فیزیک، شیمی، یا حل مسئله و غیره را نیز اضافه کنند. بنابراین موارد امتحانی آزمون YÖS بر اساس تمایل دانشگاه مربوطه و بخش برگزارکننده این آزمون خواهد بود. لازم بذکر است که کلیه مواد و دروس امتحانی این آزمون در شرایط یا در صفحه مواد امتحانی در سایت امتحانات دانشگاه به صورت دسته بندی شده برای کلیه متقاضیان قرار داده می­­شود.

ریاضیات و هندسه به صورت گسترده در بین سوالات مطرح می­شوند. برای بررسی توانایی تحلیل افراد، سوالات علمی و تحلیلی بسیاری نیز مطرح می­شود. بخش توانایی عمومی در بین دانش آموزان به عنوان بخش IQ شناخته شده و مدت زمان کل آزمون معمولاً بین 90 تا 130 دقیقه است. برای شرکت در آزمون YOS نیازی نیست که در ترکیه باشید و برخی از دانشگاه ها دارای مراکز امتحانی خارج از ترکیه هستند. برای اطلاع از اینکه کدام دانشگاه در خارج از ترکیه مراکز شرکت در این آزمون را ارائه می­دهند (کدام کشور و شهر)به وب سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید.

به طور معمول در اکثر دانشگاه ها سوالات این آزمون به صورت چند گزینه ای بوده و میزان نمره منفی نیز به این صورت است که به ازای هر چهار پاسخ اشتباه، یک پاسخ صحیح از نمره امتحان فرد متقاضی حذف می­شود. زبان برگزاری این آزمون به صورت پیش فرض زبان ترکی است و بسیاری از دانشگاه ها امتحان را به زبان های دیگری مانند انگلیسی، عربی، آلمانی یا … و غیره نیز برگزار می­کنند. فرد متقاضی زبان آزمون را هنگام ثبت نام این آزمون انتخاب می­کند. دشواری امتحان نیز کاملا بستگی به میزان دانش و اطلاعات فرد متقاضی داشته و بر اساس نظر بسیاری از دانش آموزان با صرف زمان کافی می­توان نمرات مناسبی را در این آزمون کسب کرد. لازم بذکر ات که آزمون YÖS فقط در جمهوری ترکیه به رسمیت شناخته می­شود.

تاریخ ثبت نام در آزمون های YÖS

ثبت نام در آزمون های YÖS از ماه اول هر سال تا ماه پنجم همان سال ادامه دارد. زمان برگزاری امتحانات نیز از ماه چهارم تا پایان ماه ششم هر سال خواهد بود و هر دانشگاه طبق برنامه سازمانی خود، بازه زمانی برای تاریخ ثبت نام و تاریخ برگزاری امتحان خود را تعیین می­کند. مراکز برگزاری آزمون توسط دانشگاه تعیین شده و در بسیاری از مناطق داخل و خارج از ترکیه پخش هستند. انتخاب یکی از این مراکز در هنگام ثبت نام برای محل برگزاری امتحان بر اساس تمایل دانش آموز انتخاب می­شوند.

هزینه های ثبت نام در این آزمون میان دانشگاه های مختلف متفاوت بوده و بین 30 تا 100 دلار متغیر است و پرداخت هزینه آن با انتقال مبلغ مورد نظر به حساب بانکی دانشگاه و یا پرداخت از طریق کارت اعتباری امکان پذیر خواهد بود.

در برخی از دانشگاه­ها ، فرد متقاضی این فرصت را خواهد داشت که تنها یک دانشگاه را که برای آن امتحان YÖS را بدون ارائه مدرک دبیرستان خود می­پذیرد، انتخاب کند. یادآوری این نکته ضرورت دارد که این فرد نمی­تواند بدون ارائه مدرکی که ثابت می­کند که وی دوره دبیرستان را به پایان رسانده است، تحصیلات دانشگاهی خود را به اتمام برساند و مدرک دانشاهی خود را دریافت کند.

توصیه های لازم برای موفقیت در آزمون YÖS :

  • سعی کنید به محض حل کردن یک سوال، پاسخ آن را در برگه پاسخ نامه علامت بزنید . چرا که اگر علامت گذاری را به انتهای آزمون محول کنید، مدت زمان زیادی برای انتقال جواب های خود به برگه پاسخنامه لازم خواهید داشت و ممکن است به دلیل سرعت در علامت زدن عجله کرده و به اشتباه جایی را علامت بزنید.
  • سعی کنید علامتی را در کنار شماره سوالاتی که قادر به حل آن نبودید در پاسخ نامه قرار دهید تا بتوانید سوالاتی را که به آنها پاسخ نداده اید (سریعتر از ورق زدن بین برگه های سوال) پیدا کرده و در صورت داشتن زمان اضافی پس از رسیدن به آخرین سوال به آنها مراجعه کنید.
  • سعی نکنید هر سوال را بیش از یک بار حل کنید تا زمان کافی برای همه سوالاتی که در حل آنها مهارت دارید داشته باشید. در صورت داشتن زمان اضافی پس از رسیدن به آخرین سوال، می­توانید به برخی از سوالات برگردید و دوباره جواب آنها را بررسی کنید. اگر بیش از یک سوال دارید که به آن پاسخ نداده اید، در هر یک از آنها سعی نکنید بیش از یکبار دیگر جواب را حل کنید. بدین ترتیب می­توانید اطمینان حاصل کنید که تا آنجا که ممکن است حداقل همه سوالات را یکبار بررسی کرده اید و همه سوالات حل شده اند.
  • در صورت داشتن سوالاتی که نمی­توانید به آنها پاسخ دهید، اگر دانشگاه سیستم اعمال نمره منفی را دارد(به این معنا که دانشگاه از سیستم حذف هر چهار پاسخ اشتباه به ازای یک پاسخ صحیح پیروی می کند)، آن سوال را بدون پاسخ بگذارید. اگر دانشگاه از این سیستم پیروی نکند، می­توانید همه این سوالات را با یک گزینه علامت بزنید تا در هر دو حالت نمره بالاتری را به دست آورید.

دانشگاه های ترکیه که با آزمون YOS دانشجو می پذیرند:

اکثر دانشگاه­های ترکیه از داوطلبان خود می­خواهند تا در آزمون YOS ثبت نام کنند. برخی از دانشگاه های برگزار کننده این آزمون عبارتند از:

دانشگاه آنکارا، دانشگاه علم و فناوری آدانا آلپارسلان ترکس، دانشگاه آدیمن، دانشگاه Afyon Kocatepe، دانشگاه افیون کاراهیسار، دانشگاه آگری ابراهیم سسن، دانشگاه آماسیا، دانشگاه آکدنیز، دانشگاه اردهان، دانشگاه آرتوین کوروه، دانشگاه بالیکسیر، Badirma On Yedi Eylul University، دانشگاه بارتین، دانشگاه بتمن، دانشگاه بایبورت ،دانشگاه بینگول، دانشگاه بیتلیس ارن، دانشگاه بوردور Mehmet Akif Ersoy، دانشگاه بورسا Uludag، دانشگاه فنی بورسا، دانشگاه Cankiri Karatekin، دانشگاه ارسیس، دانشگاه Erzincan Binali Yildirim، دانشگاه فنی ارزروم، دانشگاه اسکی شهیر عثمان گازی، دانشگاه Firat، دانشگاه Gaziantep، دانشگاه فنی گبزه، دانشگاه گیرسون، دانشگاه گوموشانه، دانشگاه هکاری، دانشگاه هران، دانشگاه مصطفی کمال، دانشگاه هیتیت، دانشگاه علوم کاربردی اسپارتا، دانشگاه ایگدیر، دانشگاه اسکندرون، دانشگاه استانبول، دانشگاه ازمیر کاتیپ چلبی، دانشگاه کهرمانمرس سوتکو امام، دانشگاه کارابوک، دانشگاه کاستامونو، دانشگاه کایسری، دانشگاه کیریک کاله، دانشگاه کوتاهیا دوملوپینار، دانشگاه مانیسا سلا بیار، دانشگاه ماردین آرتوکلو، دانشگاه مرمره، دانشگاه موس آلپارسلان، دانشگاه نوشهر حاجی بکتاش ولی، دانشگاه نیگده عمر هالیس دمیر، دانشگاه اردو، دانشگاه عثمانیه کورکوت آتا،دانشگاه رجب طیب اردوغان، دانشگاه ساگلیک بیلیمر (علوم بهداشتی)، Samsun 19 Mayis University دانشگاه سینوپ، دانشگاه سیواس Cumhuriyet، دانشگاه سلیمان دمیرل، دانشگاه شیرناک، دانشگاه ترک – المان (ترکی – آلمانی)، دانشگاه اوساک، دانشگاه ون یوزونکو ییل، دانشگاه یالووا، دانشگاه فنی ییلدیز و دانشگاه یوزگات بزوک.

کلیه این دانشگاه ها با آزمون YOS دانشجو می­پذیرند. از آنجا که هر دانشگاه امتحان YOS خاص خود را دارد، برخی از دانشگاه ها امتحانات YOS دیگر دانشگاه ها را نیز قبول می­کنند. به عنوان مثال: آزمون YOS دانشگاه استانبول ، آزمون Yuniz Yuniz ، آزمون YOS آنکارا و آزمون YOS فنی Yildiz در برخی از دانشگاه های مشخص پذیرفته می­شود. به همین دلیل لازم است که حتما وب سایت دانشگاهی را که می­خواهید در آن ثبت نام کنید بررسی کنید تا بدانید کدام آزمون YOS در آنجا پذیرفته شده است.

توجه: برخی از دانشگاه ها هیچ آزمون YOS را بجز امتحان خود نمی پذیرند. به عنوان مثال: دانشگاه استانبول، علی رغم آنکه پذیرش در امتحانش توسط سایر دانشگاه ها پذیرفته می­شود(برای مثال می توانید با نتیجه آزمون YOS دانشگاه­ استانبول به دانشگاه هرران مراجعه کنید)، اما هیچ امتحانی جز آزمون YOS خود را نمی پذیرد. بنابراین توصیه می­کنیم که حتما جهت اطلاعات بیشتر به وب سایت دانشگاه موردنظر خود مراجعه کنید.

نحوه ثبت نام در آزمون YÖS

پس از بررسی کلیات و ملزومات لازم جهت شرکت در دانشگاه موردنظر خود در کشور ترکیه، در صورت نیاز به گذراندن آزمون YÖS می­توانید جهت ثبت نام این آزمون اقدام کنید. ثبت نام آزمون YÖS شامل چهار مرحله است:

مرحله اول: رزرو آزمون در سایت دانشگاه موردنظر و انجام مراحل پیش ثبت نام

برای ثبت نام به وب سایت های دانشگاه های مربوطه مراجعه کنید. در بسیاری از دانشگاه ها می­توانید بصورت آنلاین برای این آزمون ثبت نام کنید. برای ثبت نام به یک آدرس ایمیل معتبر نیاز داشته و در مرحله پیش ثبت نام، لازم است فرم ثبت نام را به صورت آنلاین تکمیل و ارسال کنید. همچنین در فرم ثبت نام، نام شهری را که قصد دارید در آن امتحان دهید را نیز انتخاب کنید. در ادامه باید گذرنامه خود را نیز اسکن کرده و آن را در سیستم بارگذاری کنید. پس از ارسال فرم ثبت نام، یک ایمیل تأیید دریافت خواهید کرد. پس از دریافت ایمیل تأییدیه، یک شماره برنامه به شما داده شده و حساب شما در دانشگاه ایجاد می­شود. پس از فعال شدن حساب کاربری خود، باید نام کاربری و رمز عبور را تعیین کنید و در نهایت پس از فعال سازی اکانت­تان، یک ایمیل تأیید برای شما ارسال شده و روند ثبت نام واقعی آغاز می­شود.

مرحله دوم: تکمیل اطلاعات لازم جهت ثبت نام

پس از تکمیل موفقیت آمیز مراحل پیش ثبت نام در آزمون YÖS، ایمیلی همراه با توضیحات مراحل ثبت نام دریافت خواهید کرد. شما باید در قسمت “Aday Sistemi” در سیستم دانشگاه موردنظر ادامه ثبت نام را انجام دهید.در مرحله بعد، اطلاعاتی مربوط به گذرنامه خود و شهری که برای امتحان قصد دارید به آنجا بروید را بارگذاری کنید. دقت کنید که همه فیلدها باید بدون فاصله پر شوند.

سپس به مرحله پرداخت می­رسید. امکان پرداخت از طریق کلیه کارت­های اعتباری وجود دارد. با این وجود، شما می­توانید مبلغ موردنظر را از طریق انتقال بانکی نیز پرداخت کرده و سپس لازم است رسید انتقال وجه را در سامانه مربوطه بارگذاری کنید. پس از تکمیل موفقیت آمیز پرداخت، باید منتظر بمانید تا پنجره تأیید ظاهر شود. همچنین ممکن است فرایند انتقال بانکی کمی بیشتر از پرداخت کارت اعتباری به طول انجامد. در ادامه پیامی مبنی بر تأیید پرداخت دریافت کرده و ثبت نام شما در آزمون YÖS تایید می­شود.

مرحله سوم: تکمیل ثبت نام خود را بررسی کنید

شما می­توانید وضعیت ورود خود را در سیستم پیگیری کنید. در صورت تمایل برای تغییر تاریخ های امتحان YÖS نیز می­توانید از طریق سامانه دانشگاه اقدام کنید. معمولا اطلاعات بیشتر در مورد نحوه برگزاری آزمون YÖS نیز در سامانه مربوط به دانشگاه مربوطه موجود است.

مرحله چهارم: شرکت در آزمون YÖS

ثبت نام شما در آزمون YÖS با انجام مرحله سوم تکمیل می­شود. حدودا یک هفته قبل از تاریخ آزمون YÖS فرد متقاضی ایمیلی دریافت خواهد کرد که در آن مشخصات مربوط به کارت شرکت در آزمون وی ثبت شده است. در صورت عدم دریافت ایمیل حاوی کارت شرکت در آزمون، سامانه دانشگاه مربوطه را بررسی کنید. بعد از دریافت کارت آزمون مربوطه، این کارت را پرینت کرده و در روز برگزاری آزمون آن را به همراه خود داشته باشید.

قیمت آزمون YOS

نمی­توان به یک رقم دقیق برای آزمون YOS رسید، زیرا اگر این آزمون در خارج از ترکیه انجام شود، از دانشگاهی به دانشگاه دیگر و از کشوری به کشور دیگر هزینه شرکت در آن متغیر خواهد بود اما بطور کلی می­توان گفت هزینه آن بین 10 – 150 دلار است.

میزان نمره قبولی در آزمون YOS

در YOS حداقل نمره ای که داوطلب باید کسب کند تا بتواند با نمره امتحان YOS به دانشگاه مراجعه کند را خود آن دانشگاه تعیین می­کند. این عدد متغیر بوده و  معمولاً بسته به دانشگاه بین اعداد 40 تا 70 خواهد بود.

سوالات متداول در این موضوع

برخی سوالاتی که ممکن است برای شما پیش آمده باشد

هرسال حدودا چند دانش آموز در آزمون YÖS شرکت می­کنند؟
بر اساس آمارهای منتشرشده، در مجموع 39،037 متقاضی در آزمون YÖS 2017 در سال 2017 شرکت کرده اند. در دو سال گذشته، تعداد “دانشجویان خارجی” در ترکیه حدودا دو برابر افزایش یافته و تخمین زده می­شود که بین سال­های 2018 تا 2023 ، حدودا 100 هزار دانش آموز متقاضی شرکت در این آزمون باشند.
متقاضیان شرکت در آزمون YÖS از چه کشورهایی معمولا هستند؟
دانش آموزان از سراسر جهان در آزمون YÖS شرکت می­کنند. اکثر دانش آموزان شرکت کننده در این آزمون از کشورهایی نظیر آذربایجان، ترکمنستان، ایران، ترکیه، سوریه، آلمان، بلغارستان، افغانستان، قرقیزستان و یا از قاره آفریقا کشورهایی نظیر تانزانیا، کنیا، مالاوی، مصر و تونس هستند.
آيا میزان معدل دبیرستان در آزمون YÖS تاثیرگذار است؟
معدل دبیرستان تاثیری در آزمون YÖS نداشته و در نمره نهایی آن در نظر گرفته نمی­شود. همچنین داشتن معدل بالا نیز هیچ امتیاز اضافی را در نمره این آزمون برای فرد لحاظ نمی­کند. این که آیا شما از یک دبیرستان و یا یک مدرسه جامع یا حتی Acik Lise مدرک خود را دریافت کرده اید، اهمیتی ندارد. دوره های عملکردی و پایه نیز هیچ نقشی در نمره این آزمون نخواهند داشت. در واقع تنها الزام این آزمون، داشتن مدرک دیپلم دبیرستان است که در ترکیه با ” Lise Diplomasi” معادل باشد. بنابراین کلیه دانشجویانی که دارای مدرک Abitur ، Abitur و Acik Lise هستند مجاز به شرکت در آزمون می­باشند. همچنین نتایج آزمون YÖS تنها جهت اعمال در پروسه پذیرش در دانشگاه های ترکیه مورد نیاز است.
آیا امتحان YÖS دشوار است؟
اولاً، نمی توان مستقیماً قضاوت کنید که آیا آزمون YÖS دشوار است یا خیر. میزان دشواری این آزمون می­تواند از دانش آموزی به دانش آموز دیگر متفاوت باشد. پیشنهاد می­کنیم که به سوالات امتحان های قبلی YÖS نگاه کرده و آنها را از خودتان امتحان گرفته و به آنها پاسخ دهید. در صورت تمایل می­توانید در مراکز معتبری که برگزار کننده آزمون های آزمایشی این آزمون هستند نیز شرکت کنید.
چه کسانی می­توانند در آزمون YÖS بعنوان یک آزمون بین المللی شرکت کنند؟
اگر یک دانشجوی بین المللی هستید که حداقل از دبیرستان و یا موسسه ای (که معادل مدرک دبیرستان در ترکیه برابر است) فارغ التخصیل شده اید، می­توانید برای شرکت در این آزمون بین المللی درخواست دهید. علاوه بر این، شما باید شرایط ثبت نام تعیین شده توسط موسسات آموزش عالی موردنظرتان را که قصد تحصیل در آن را دارید، بررسی و مطالعه کنید. در کشور ترکیه، هر موسسه و دانشگاه شرایط و ترجیحات متفاوتی برای پذیرش دانشجویان بین المللی دارد. بنابراین، ابتدا باید لیستی از الزامات دانشگاه یا موسسه ای را که قصد دارید در آن مشغول به ادامه تحصیل شوید را تهیه و بررسی کنید. نکته مهمی که لازم است بدانید این است که از سال 2011 به بعد سوالات این آزمون دیگر توسط OSYM تهیه نمی­شود. بنابراین دانشگاه ها گرد هم حمع شده و سوالات آزمون YÖS را انتخاب و جمع آوری می­کنند. اگر تصمیم دارید در آزمون YÖS برای تحصیل در ترکیه شرکت کنید، بهتر است از قبل سوالات مربوط به آزمون های گذشته را بررسی کرده تا دریابید که در طول امتحان چه نوع سوالاتی را تجربه خواهید کرد.
کدام نوع سوالات در آزمون YOS وجود دارد؟ و بطور کلی چند سوال دراین آزمون هست؟
امتحان YOS شامل دو بخش است. آزمون مهارت­های یادگیری پایه و آزمون سنجش دانش زبان ترکی. مهارت­های یادگیری پایه شامل مهارت­های اساسی زبان روزمره و مهارتهای ارتباطی پایه است. به عنوان مثال، این امتحان سعی می­کند با سوالات خود دانش شما را در مورد اینکه که آیا شما دارای شرایط لازم برای زندگی روزانه در ترکیه بدون نیاز به کمک هستید یا خیر بسنجد. در بخش آزمون ترکی، سوالات بسیاری در مورد قواعد دستور زبان ترکی، عبارات، ضرب المثل ها و افعال بیانی پرسیده می­شود که همگی در زندگی روزمره ترکی قابل استفاده هستند.
زبان این آزمون چیست؟
زبان آزمون دانشجویان بین المللی YOS ترکیبی از دو زبان ترکی و انگلیسی است. این آزمون توانایی زبان خارجی و دانش فرهنگی شما در مورد ترکیه را مورد سنجش قرار می­دهد.
چگونه خود را برای امتحان YOS آماده کنیم؟
اگر قصد دارید که خود را برای امتحان به درستی آماده کنید، می­توانید کلیپ یا فیلم های ترکی را تماشا کنید تا درباره زندگی روزمره و زبان ترکی ایده های بیشتری بدست آورید. به غیر از این، می­توانید یک فرهنگ لغت ترکی داشته باشید تا هر روز آن را به طور منظم بخوانید و خود را با عبارات و کلمات زبان ترکی آشنا کنید.
هنگام آماده سازی خود از چه منابعی باید استفاده کنید؟
می­توانید از فرهنگ لغت ترکی استفاده کنید و همچینن در مورد سوالات آزمون YOS به صورت آنلاین در اینترنت جستجو کرده و آنها را مطالعه و تمرین کنید. با داشتن چنین اطلاعاتی، قطعا قادر خواهید بود که امتحان خود را بخوبی بگذرانید.
آیا محدودیت سنی برای شرکت در آزمون YÖS وجود دارد؟
خیر، هیچ محدودیت سنی برای درخواست شرکت در این آزمون جهت اخذ پذیرش در دانشگاه های کشور ترکیه وجود ندارد.

سخن پایانی

همانطور که قبلا اشاره شد مزایای بسیار کشور ترکیه همه ساله افراد بسیاری را ترغیب می­کند تا به ادامه تحصیل در این کشور پرداخته و از کیفیت بالای سیستم آموزشی این کشور بهره مند شوند. با توجه به افزایش قیمت ارز در کشور ایران و مشکلات اقتصادی بسیار، بسیاری از متقاضیان تمایل به تحصیل در دانشگاه هایی دارند که هزینه کمتری را بابت پرداخت هزینه شهریه داشته باشند. یکی از راه حل های این موضوع می­تواند شرکت در آزمون YÖS و سپس اخذ پذیرش در یکی از دانشگاه های دولتی کشور ترکیه است.

با توجه به اینکه هزینه شهریه دانشگاه های دولتی این کشور نسبت به دانشگاه های خصوصی بسیار کمتر است، افراد متقاضی این امکان را خواهند داشت تا با آماده سازی خود جهت شرکت در آزمون YÖS بتوانند با صرف هزینه های بسیار کمتری در کشور ترکیه مشغول به تحصیل شوند. از آنجاییکه شرکت در آزمون YÖS نیازمند ایجاد آمادگی و صرف وقت و هزینه کلاس های آمادگی دارد، لازم است فرد متقاضی با صرف هزینه مرقون به صرفه، به بالاترین سطح از آمادگی خود جهت شرکت در این آزمون برسد.

شرکت آرال گام به عنوان شرکتی موفق در این زمینه با بهره گیری از به روزترین روش های آموزشی دنیا، با برگزاری دوره های آموزشی آنلاین و حضوری و با حضور بهترین معلمان خصوصی می­تواند در این مسیر در کنار شما بوده و شما را تا دریافت نمره دلخواه­تان در آزمون YÖS همراهی کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می­توانید با ما تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید:

تحصیل در ترکیه

آزمون SAT

تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

اشتراک گذاری
چقدر این پست برایتان مفید بود؟
1
2
3
4
5
5 از 5 از 1 رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *